Tabere de pictura

 

Taberele de pictură organizate în satul Viscri se doresc a fi un prilej de lansare pentru artişti mai puţin cunoscuţi, dar care vor avea parte acum de mediatizare.

Cu ajutorul unor astfel de acţiuni, localitatea trebuie să capete şi aerul unui spaţiu cultural, nu doar turistic, pentru creşterea valorii reale a acesteia, dar şi pentru a constitui un model de succes şi pentru alte comunităţi din România.
Tabăra de creaţie se va dezvolta ca o comunitate, pe baza interacţiunii sociale a participanţilor care vor locui, vor crea şi vor împărtăşi experienţe culturale împreună. Pe parcursul zilelor petrecute împreună, aceştia vor schimba opinii, păreri, sfaturi, vor oferi unii altora răspunsuri la întrebări, se vor ajuta reciproc.
Multiculturalitatea tradiţională specifică a comunităţii locale din zona Viscri constituie un avantaj important pentru abordarea unor stiluri culturale diferite în operele artiştilor care vor fi prezenţi în cadrul Taberelor. Totodată, realizările participanţilor vor fi apreciate de turiştii care se vor afla în vizită în zonă.
Reamintim că satul Viscri este faimos prin biserica fortificată care dă şi numele satului (Deutschweisskirch, în germană), localitatea fiind sub atenta grijă a mai multor organizaţii interne sau de peste hotare, cum ar fi reputata Fundaţie „Mihai Eminescu Trust“, care acţionează sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Charles Prinţ de Wales, moştenitorul coroanei britanice. Localitatea este vizitată anual de peste zece mii de turişti români şi, mai ales, străini, fiind un pol de atracţie turistică românească, celebru în întreaga lume.

picturi 2013

Step back in time…